«« bergjord.com


CURRICULUM VITAE

Geir Egil Bergjord, født i Time på Jæren den 13.08.1964
adresse: Store Skippergate 33, 4013 Stavanger,
telefon: 51 89 33 39 / 922 27 616
e-post: geiregil(a)bergjord.com

separatutstillingar
2016 Svingdør, vitrineskåp og vassflater, Bryne kunstforening og Hå gamle prestegard
2016 Offpiste – Hommage à Florence Henri, utandørsprosjekt langs fylkesveg 44
2013 Private utsikter, Stavanger kunstmuseum
2013 Pasning, duoutstilling med Mona Orstad Hansen i Galleri Gann, Sandnes
2008 Stavanger Stasjon, kuratert av Rom for Kunst
2004 Molitrix visningsrom, Stavanger
2000 Rogaland Kunstnersenter, Stavanger
1999 Hordaland Kunstsenter, Bergen, samt vandreutstilling i Hordaland fylke våren 1999
1998 Stavanger Kunstforening
1998 UKS galleri, Oslo
1998 Tromsø Kunstforening
1996 Galleri Otto Plonk, Bergen

gruppeutstillingar og filmfestivalar
2015 Crossroads – Fra Watkins til Wilse fra Wilse til Welling, Drammens Museum
2014 Crossroads – Fra Watkins til Wilse fra Wilse til Welling, Lillehammer kunstmuseum
2011 Base Camp, Tou Scene, Stavanger
2008 The North Sea Project, Rogaland kunstsenter, Stavanger
2008 The North Sea Project, Atticsalt, Edinburgh (UK)
2008 111th Annual Exhibition, Royal Scottish Academy, Edinburgh (UK)
2007 Fotografiets dag, Preus museum, Horten
2006 Kjæledyr i kunsten, Sandnes kunstforening
2005 50/50, Sandnes Kunstforening, jubileumsutstilling
2005 Mitt språk, Norge 2005 og Sølvberget Stavanger kulturhus, vandreutstilling
2002 Tsunami, v/Molitrix, Tollboden i Stavanger
2001 G.!, i samband med Garborgjubileet 2001, Jæren meieri, Bryne
2000 Fotografia Contemporánea Noruega, Centro Cultural Borges, Buenos Aires, Argentina
1999 Blikk på Kielland, Kiellandjubileet, Stavanger sentrum
1998 Standard keyboard, Pineapple Showroom, Malmø, Sverige
1998 Refusert. Kuratorens utvalg, Stavanger Kunstforening
1997 Juleutstilling?, Galleri Sølvberget, Stavanger
1997 Ethnography and Culture of the Worlds Nation, Riga, Latvia
1996 «p-sportif», Galleri Hyper, Hyperfoto nr. 3-4/96, art magazine
1996 p-sportif, Zoolounge, Oslo

års- og landsdelsutstillingar
Høstutstillingen 2011, 2007, 2006, 2003, 1998 og 1995, Kunstnernes Hus, Oslo
Vårutstillingen 1999 og 1998, Fotogalleriet, Oslo
Vestlandsutstillingen 2001, 1998 og 1997

filmografi
1999 ÖKO_TURNAMAT 2000, 35 mm fotoanimasjon for kinovisning

film screenings
2001 Nordlichter, Filmhaus Stöbergasse, Wien (Østerrike)
2000 Transat Video Screenings, Batofar, Paris (Frankrike)
2000 42. Nordische Filmtage Lübeck, Filmpalast Stadthalle, Lübeck (Tyskland)
2000 The Norwegian Filmfestival, Haugesund
2000 Norwegian Short Film festival, Grimstad
2000 Animerte Dager, Fredrikstad

utsmykkingar
2015 Variasjoner over Gisketjern, Sandnes videregående skole
2014 Passasjer, Søgne rådhus
2013 Brottsjø, Petroleumstilsynet, Stavanger (Entra)
2012 Steg & Biologi, Bryne videregående skole
2009 Ryfylkemuseet, Sand i Ryfylke
2008 HitecVision AS, Stavanger
2007 Marathon Petroleum Company Norge A/S, Stavanger
2006 Storhaug idrettshall, Stavanger
2006 Sjøfartsdirektoratets nybygg i Haugesund. Gave fra Brekke Helgeland Brekke AS og Veidekke AS
2006 Sola DPS, Sola kommune
2005 Boganes omsorgsboliger, Stavanger
2004 Søreide sykehjem, Bergen
2004 Adjunkt Hauglandsgate bofelleskap, Stavanger
2003 Storhaug og Hundvåg offentlige servicekontor, Stavanger
2002 Haugåstunet sykehjem, Stavanger

innkjøp
2013 Stavanger kunstmuseum
2000 Norsk kulturråd
1996 Bergen Billedgalleri

publikasjonar og katalogar
2016 Geir Egil Bergjord – Offpiste, fotobok på eget forlag, ISBN 978-82-92829-03-5 (Gilka)
2010 La maison de sons de Pierre Henry, Fage édition ISBN 978-2-84975-213-5
2010 Pierre Henry’s House of Sounds, Gilka ISBN 978-82-92829-02-8
2008 CROMARTY 10/9–10/11 2007, Gilka ISBN 978-82-92829-01-1
2007 Stavanger aftenland, fotoprosjekt/kalender, Gilka
2006 ROMA 01.04.–31.05.2005, bok utgitt på Gilka, ISBN 978-82-92829-00-4
2004 BERLIN 15.02–30.04.2003, bok utgitt på Det Norske Samlaget, ISBN 82-521-6528-1
2002 TILFORLATELEG /CASUALS, fotohefte utgitt på eige forlag
1999 ÖKO_TURNAMAT 2000, utbrettsplakat
1998 Hjå farmor, fotohefte på eige forlag

web-prosjekt
2006 www.godjul.biz
2005 E’ pericoloso sporgersi, ROMA 01.04.–31.05.2005, web-dagbok
2003 www.endofcivilization.com, 9 animerte sirklar
2003 HÖREN SIE BITTE UND SPRECHEN SIE NACH, web-dagbok, www.bergjord.com/berlin
2003 A Rainy Night In Milan!, slidesshow, localliving, www.localmotives.com nr. 10.0
2002 SAUDA! STREIK!, tekst og foto, localliving, www.localmotives.com nr. 8.1
2000 The Rogaland Story, localliving, www.localmotives.com nr. 2.0

andre prosjekt
2007 There And Back, fotoprosjekt innkjøpt av Statens vegvesen avdeling Drammen
2005 1:1, Rogaland kunstsenter, co-kuratert Localmotives
2005 1:1 på kultursjefens kontor, Stavanger kommune, co-kuratert Localmotives
2002 SHOWCASE NO, Localmotives vol 8, co-editor Helge Thornes
2000-2004 Localmotives vol 1-10, medredaktør og webansvarlig i nettmagasinet localmotives.com

presentasjonar
2016 Boklansering og artist talk med Øivind Storm Bjerke på Sentralen (Oslo) 25. mai
2010 Boklansering under Kapittel 10, Bøker & Børst, Stavanger, 25. september
2010 Boklansering under Ultima-festivalen, Henie Onstad kunstsenter, Oslo, 12. september
2008 Boklansering og video vsining, z2o Galleria l Sara Zanin, Roma, 15. Mai
2008 Boklansering, Rogaland kunstsenter, Stavanger, 27. Mars
2008 Boklansering, Stables, Cromarty, 16. Mars
2007 Bokpresentasjon, Cities of Hospitality, Sølvberget Stavanger kulturhus
2006 Boklansering i Fotogalleriet, Oslo, 13. desember
2006 Boklansering i Transit Art Space, Stavanger, 23. november
2004 Boklansering under Kapittel 04 i Molitrix visningsrom, Stavanger, 15. september
1999 Premierevisning av Øko_Turnamat 2000 i Stavanger Kino 18. november,

studieopphald
2016–2017 Paris, Cité Internationale des Arts
2016 Berlin, Stavanger kommunes kunstnerbolig
2015 Roma, Skandinavisk Forenings kunstnerkollegium
2009 Paris, Residences Internationales aux Récollets
2007 Scotland, Cromarty Arts Trust (North Sea Exchange/Stavanger2008)
2005 Roma, Skandinavisk Forenings kunstnerkollegium
2003 Berlin, Stavanger kommunes kunstnerbolig

støtte/stipend
2016/2005/2004/2002 stipend frå Billedkunstnernes Vederlagsfond
2015/2009/1998 prosjektstøtte frå Norsk kulturråd
2015/2006/2004 prosjektstøtte frå Billedkunstnernes Vederlagsfond
2015/2005 Billedkunstnernes hjelpefond
2014 Statens arbeidstipend, 2-årig
2014/2012/2000/1998 utstillingsstipend frå Norsk kulturfond
2013/2012/2007/2003 Statens reisestipend/diversestipend
2012/2011 prosjektstøtte frå Stavanger kommune
2011/2009/2007/2005 prosjektstøtte frå Norske Fagfotografers Fond
2011/2005/1998 prosjektstøtte frå Norsk Fotografisk Fond
2008 2-årig sipend fra Billedkunstnernes Vederlagsfond
2007 kunststipend fra Sparebanken Vest
2005/2002 International support frå OCA (Office of Contemporary Art, Norway)
2004 Per Erling Ramslands Legat (v/ kulturavdelingen Stavanger kommune)
2003 Norsk kulturråd – kunst og ny teknologi
2003 studiestipend frå Den norsk-tyske Willy Brandt stiftelsen
2000 Statens etableringsstipend
1999 kortfilmstøtte frå Norsk Filminstitutt
1999 kortfilmstøtte frå Vestnorsk Filmsenter
1999 prosjektstøtte frå Stavanger 2000
1999 prosjektstøtte frå Norsk Kassettavgiftsfond
1998 Stavanger kommunes kulturstipend
1998 prosjektstøtte frå Grinifangers kulturfond
1997 utstyrstøtte frå Norsk kulturfond
1997 debutantstøtte frå Norsk kulturfond

diskografi
1994 Didn’t You, CD med HK Superiore
1990 Homokommunistene julen 1990, porselensplatte
1990 It’s Everywhere/Let’s Sleep Forever, tilbaketrukken 7” julesingel med Homokommunistene
1989 Vennlig hilsen, kassett med Homokommunistene

anna
2005 utsmykkingskonsulent for Bergeland videregåande skole, Stavanger

utdanning
1985 - 1987 Grafisk Formgiving, Bergeland vgs. Stavanger
1983 / 1984 Grunnkurs i tegning, Bergeland vgs. Stavanger

praksis
2003 – 2010 Diverse engasjement som gjestelærar ved kunstskolen i Rogaland
2001 – 2002 Engasjement som utstillingsleiar for Riksutstillingar (See You:See Me)
1997 – 2001 Grafisk formgivar ved Sølvberget, Stavanger kulturhus (deltid).
1994 – 1996 Prosjektmedarbeidar i Barnas Kulturverksted ved Sølvberget, Stavanger kulturhus
1990 – 1992 Ansatt som litografisk assistent ved Grafisk Verksted, Stavanger (BKFR).
1989 Hospitant ved Grafisk Verksted, Stavanger (BKFR)

fotooppdrag
2004 Antony Gormleys Broken Column, red. Jan I. Reilstad, bok på Wigestrand Forlag, ISBN 82-91370-66-4
2003 Idsøe 1828-2003, jubileumsbok med oppskrifter, oppdragsgiver Fassett
2003 Far heter Daddy, forfatter Craig Whitson, bok på Gyldendal Norsk Forlag ISBN 82-05-30662-1
2003 Far lukter svidd, forfatter Craig Whitson, bok på Gyldendal Norsk Forlag ISBN 82-05-30034-8
2002 Et - på kjøkkenet i Rogaland, forfatter Måfrid Snørteland, bok på Wigestrand Forlag, ISBN 82-91370-54-0

medlem av UKS (Unge Kunstneres Samfund), NBK (Norske Billedkunstnere), FFF (Forbundet Frie Fotografer) og BKFR (Bildene kunstneres forening, Rogaland)

web-portfolio: www.bergjord.com


«« bergjord.com